Pentru o masă deosebită poţi pregăti această reţetă.

Ingrediente

200 g file hering marinat
piper măcinat grosier
2 dovlecei mici
1 lămâie
1 lingură rasă de unt

Pentru sos
600 g pepene galben
1 lingură miere
100 ml vin alb
zeama şi coaja de la o lămâie
200 ml smântână grasă 32%
sare

Pentru decor
frunze de ceapă chivas
1 ardei capia roşu mic
feliuţe de lămâie
ulei de măsline

Mod de preparare

Speli dovleceii, îi cureţi de cotoare şi îi tai fâşii cu peeler-ul (cojitorul manual de legume). Topeşti untul într-o tigaie antiaderentă şi sotezi aici fâşiile de dovlecei, fără să le rumeneşti.

Cureţi ardeiul capia de cotor şi de seminţe. Îl speli şi-l tai cubuleţe.Pentru sos, amesteci trei sferturi din pepene cu mierea, sare după gust, zeama de lămâie şi vinul alb. Fierbi la foc mic 10 minute, torni smântâna, laşi să clocotească şi dai deoparte. După ce s-a răcit mixezi sosul cu blenderul, pui restul de miez de pepene şi coaja de lămâie. Mai pui pe foc pentru un clocot şi dai deoparte.

Pui pe o suprafaţă plană fileurile de peşte. Aşezi peste acestea câte o fâşie sotată de dovlecel şi rulezi. Prinzi cu scobitori să nu se desfacă şi pui rulourile pe o farfurie. Le stropeşti cu zeamă de lămâie şi cu 3-4 linguri de sos. În momentul servirii, presari cubuleţele de ardei roşu, stropeşti cu ulei de măsline, pui frunze de chivas tocate, piper măcinat şi aşezi 2 feliuţe de lămâie pe platou.

Loading...