Vânăta este una dintre legumele-vedetă ale toamnei. Poate fi combinată cu brânzeturi, carne şi diverse alte legume, în mâncăruri savuroase, pentru întreaga familie. Profită de gustul ei în sezon!

 

Ingrediente

2 vinete mai lungi şi subţiri

4-5 linguri ulei de măsline

300 g cremă de brânză

100 g brânză de vaci

2 căţei de usturoi

1 roşie

sare

piper

½ legătură mărar

verdeaţă, pentru decor

 

Speli vinetele, îndepărtezi capetele şi le tai pe lung, în felii subţiri de 2-3 mm. Presari sare şi le prăjeşti pe ambele părţi în uleiul de măsline, apoi le scoţi pe şerveţele de hârtie.

Speli roşia, îndepărtezi cotorul şi seminţele, tai pulpa cubuleţe. Mărunţeşti mărarul şi dai usturoiul prin răzătoarea mică. Amesteci crema de brânză cu brânza de vaci bine scursă, condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi adaugi mărarul, roşia şi usturoiul. Omogenizezi compoziţia.

Când feliile de vinete s-au răcit, le ungi cu amestecul de brânză şi le rulezi. Le dai la frigider jumătate de oră înainte de servire şi le ornezi cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock

Loading...