Clementina Stoicescu, din Câmpina, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa [email protected]!

Ingrediente:

1 kg biscuiţi populari
1 kg rahat
1 kg zahăr
200 g cacao
4 pachete margarină
400 ml apă
esenţă de rom
300 g stafide
200 g nucă prăjită şi mărunţită
200 g alune de pădure prăjite şi mărunţite
Celofan

Mod de preparare:

Amesteci într-un castron biscuiţii mărunţiţi, rahatul tăiat în bucăţele mici, adaugi stafidele, nuca şi alunele prăjite înainte şi curăţate de coji. Fierbi apa cu zahărul şi cacaua pe foc, în 2-3 clocote şi adaugi după ce ai tras de pe foc esenţa de rom şi margarina. Amesteci până se topeşte margarina. Această cremă lichidă, încă fierbinte, o torni peste ingredientele de mai sus şi amesteci până când toată crema intră în biscuiţi. Întinzi compoziţia pe foaia de celofan şi modelezi salamul de biscuiţi. Dai la frigider peste noapte.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestora. Mulţumim!

Loading...