Salam de biscuiţi

Pentru ca salamul de biscuiţi să iasă perfect, trebuie să foloseşti biscuiţi cu o consistenţă mai dură, aşa-numiţii „biscuiţi populari“. Încearcă această reţetă delicioasă, foarte uşor de preparat şi pentru care nu ai nevoie de foarte multe ingrediente!
Ingrediente Salam de biscuiţi
- 130 g ciocolată neagră
- 50 g margarină
- 150 g caju mărunţit (alune sau nuci)
- 12 biscuiţi
- 2-3 linguri zahăr pudră
Citeşte şi: Gustări din iaurt şi unt de arahide
Gustări din iaurt şi unt de arahide
Mod de preparare Salam de biscuiţi
Topeşti ciocolata cu margarina pe baie de aburi. Adaugi nucile caju (alunele sau nucile) şi biscuiţii bucăţele, până când compoziţia capătă consistenţă. Pui într-un bol. Acoperi cu folie de plastic şi dai la frigider aproximativ 45 de minute, până se întăreşte.
Aşezi amestecul pe o hârtie de copt şi îl rulezi. Presezi salamul de biscuiţi uşor şi răsuceşti hârtia la ambele capete. Laşi la frigider peste noapte sau cel puţin 2-3 ore.
Dai prin zahăr pudră, înainte de servire.