Avem pentru tine o propunere delicioasă, fie că e vorba de o gustare rapidă sau de o masă festivă: salată cu păstrăv somonat şi legume.
 
Ingrediente
  • 1 file păstrăv somonat
  • 4 cartofi
  • 2 morcovi
  • ulei
  • 2 cepe
  • 1 castravete murat
  • sare, piper

Pentru sos

  • 200 g iaurt
  • sare
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 lingură zeamă lămâie
  • verdeaţă, pentru decor
Speli cartofii şi îi pui la fiert în coajă alături de morcovi. Cepele le tai julien. Fileul îl speli, îl porţionezi şi îl usuci pe prosoape absorbante. Condimentezi bucăţile de peşte cu sare şi piper şi le prăjeşti într-o tigaie cu puţin ulei, 2 minute pe o parte şi 2 pe cealaltă.
 
Pentru sos, zdrobeşti usturoiul şi îl freci cu sare până obţii o pastă. Adaugi iaurtul bătut şi, când sosul este omogenizat, zeama de lămâie. Într-un vas, pui peştele, ceapa, cartofii curăţaţi de coajă, morcovii şi castravetele, tăiate după prefererinţă, peste care torni sosul. Decorezi cu verdeaţă.
 
Citeşte şi
 
FOTO: Profimedia
Loading...