Peştele marinat se combină perfect cu cartofii în această salată simplă, dar foarte gustoasă şi consistentă.

 

Ingrediente

4 cartofi albi medii

300 g hering marinat

2 mere acrişoare, opţional

1 ceapă roşie

70 g frunze rucola

1 lingură muştar cu boabe

½ linguriţă miere, opţional

2 linguri ulei de măsline

2 linguri zeamă de lămâie

½ linguriţă fulgi chili

sare

piper

 

Speli şi fierbi cartofii în coajă până se înmoaie, apoi laşi la răcorit. Între timp, cureţi şi speli, merele, îndepărtezi cutia cu seminţe, apoi le tai felii, iar ceapa o tai ceapa peştişori. Într-un bol, amesteci muştarul cu uleiul, zeama de lămâie, fulgii de chili, sarea şi piperul după gust şi, dacă doreşti, cu mierea.

Descojeşti cartofii, îi tai bucăţi şi îi pui într-un castron. Scurgi heringul de lichid, îl tai felii şi îl transferi peste cartofi. Adaugi rucola spălată, ceapa, merele, torni sosul de muştar şi amesteci până la omogenizare. Decorezi salata după imaginaţie.

FOTO Shutterstock

Loading...