Persoanele care au intoleranţă la gluten trebuie să fie foarte atente la dieta lor, dar asta nu înseamnă că nu se pot bucura de mâncăruri delicioase. Aşa că astăzi îţi recomandăm o reţetă simplă de salată de cartofi cu măsline şi chorizo, care poate fi consumată inclusiv de cei care au boala celiacă.

Salată de cartofi cu măsline şi chorizo – Ingrediente

750 g cartofi noi mici
1 cârnat chorizo, tăiat felii subţiri
1 legătură pătrunjel
85 g măsline verzi umplute
2 linguri frunze de ceapă verde, tăiate fin

Pentru dressing

60 ml ulei de măsline
1 lingură oţet alb
1 linguriţă coajă rasă de lămâie
½ linguriţă boia dulce
½ linguriţă chimion măcinat
½ linguriţă zahăr tos

Salată de cartofi cu măsline şi chorizo – Mod de preparare

Fierbi cartofii într-o oală mare cu apă clocotită, 7 minute sau până se înmoaie. Îi scurgi. Îi dai deoparte să se răcească puţin. Îi cureţi, îi tai în două şi îi pui într-un bol mare.

Încingi o tigaie la foc mare, prăjeşti 5 minute feliile de chorizo sau până se rumenesc. Adaugi peste cartofi feliile prăjite de chorizo, pătrunjelul tocat, măslinele şi ceapa verde.

Separat, amesteci uleiul, oţetul, coaja rasă de lămâie, boiaua, chimionul şi zahărul într-un bol mic şi omogenizezi. Torni dressingul peste amestecul de cartofi şi chorizo. Amesteci ca să se combine ingredientele şi serveşti salata imediat.

Sursa + foto: www.taste.com.au

Cartofi la cuptor, cu Chorizo şi ouă ochiuri

Paella cu pui, creveţi şi chorizo

Pilaf cu cârnaţi chorizo

Loading...