Fie că ai probleme de sănătate, fie că vrei să mănânci sănătos, peştele, preparat sub diverse forme, şi mai ales cu legume, este o alegere bună. Avem o reţetă de salată de cod, de vară, pe care te invităm să o prepari.

Ingrediente pentru salată de cod

2 fileuri cod
1 dovlecel
2 morcovi
2 cartofi
100 g fasole verde
2 ciuperci champignon
1 ardei gras roşu
2 felii portocală pentru decor
50 g unt
sare
piper
1 legătură pătrunjel

Preparare pentru salată de cod

Condimentezi fileurile de cod cu sare şi piper, le laşi 10 minute, le usuci cu prosoape absorbante şi le frigi pe grătar. Cureţi cartofii şi-i fierbi în apă cu puţină sare.

Cureţi morcovii şi-i tai rondele împreună cu dovlecelul. Când cartofii sunt aproape fierţi, adaugi morcovii şi dovleceii, fasolea verde, mai fierbi câteva minute (morcovii şi dovleceii trebuie fierţi al dente), după care le strecori.

Topeşti untul într-o tigaie, pui legumele fierte şi răcite, ardeiul tăiat fâşii, ciupercile tăiate felii şi sotezi câteva minute, amestecând doar prin mişcarea tigăii, să nu se sfărâme legumele.

Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Aşezi legumele pe un platou, pui bucăţile de peşte deasupra, amesteci uşor, presari verdeaţă tocată mărunt şi decorezi cu felii de portocală şi frunze de pătrunjel.

Loading...