Salată de paste cu ton şi sos pesto, include proteinele şi glucidele care îţi vor da energie, în timp ce legumele aduc un plus de prospeţime. Ţi-o recomandăm atât pentru prânz, cât şi pentru cină.
 
Ingrediente
 
  • 250 g roşii
  • 2 căţei usturoi
  • 2 legături ceapă verde
  • 1 ardei iute
  • 1 conservă ton
  • 400 g paste spirale
  • sare, piper
Pentru sosul pesto
  • 1 pachet salată rucola
  • 3 căţei usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 100 g parmezan ras
  • sare, piper
Cureţi ceapa şi usturoiul. Speli roşiile şi le tai în bucăţi mici. Cureţi de seminţe ardeiul iute şi-l mărunţeşti. Scurgi tonul şi fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le
scurgi de apă şi le pui într-un bol, apoi adaugi ceapa şi ardeiul iute, tăiate rondele, roşiile, bucăţile de ton. Potriveşti gustul de sare şi piper şi amesteci bine.
 
Pentru sosul pesto, speli salata, o usuci, apoi o mărunţeşti. Într-un mojar, zdrobeşti căţeii de usturoi, adaugi salata puţin câte puţin şi amesteci bine, cu mişcări circulare, până  când obţii o pastă verde. Încorporezi şi parmezanul, iar la final, uleiul în fir subţire. Potriveşti gustul de sare şi piper, apoi amesteci în salată.
 
Citeşte şi
 
FOTO: Profimedia
Loading...