Salată de pătrunjel libaneză

1 captura de ecran din 2019 06 24 la 17 18 45 png png

Sau tabbouleh, aşa cum se numeşte în libaneză, este o salată extrem de proaspătă, răcoritoare şi foarte sănătoasă. De obicei, se serveşte ca aperitiv ori ca garnitură la fripturi de miel sau la celebrul şiş kebab. Oricum ai decide să o consumi, această salată este perfectă pentru zilele toride, aşa că notează-ţi reţeta.

Ingrediente:

50 g bulgur 50 g pătrunjel tocat 50 g mentă tocată 200 g roşii coapte fără seminţe 3 fire de ceapă verde Sucul de la 1 lămâie 3 linguri de ulei de măsline sare piper

Mod de preparare:

Spală bulgurul până când apa rămâne curată. Scurge bine şi transferă-l într-un bol. Adaugă deasupra 200 de ml de apă clocotită, acoperă cu folie alimentară şi lasă să stea 30 de minute sau până când prepari restul ingredientelor.

Ia legătura de pătrunjel şi toac-o mărunt, fă acelaşi lucru cu menta. Pune ierburile tocate într-un bol mare şi toacă cubuleţe mici roşiile şi ceapa verde, pe care le adaugi în acelaşi bol.

Scurge bulgurul şi adaugă-l peste ierburi, pune sucul de la o lămâie, uleiul de măsline, sare şi piper şi serveşte.

https://www.bbcgoodfood.com/recipes/12287/tabbouleh

https://www.bbcgoodfood.com/recipes/12287/tabbouleh