Această salată de pui cu avocado şi bacon este perfectă pentru acele momente în care vrei să mănânci un preparat cu puţini carbohidraţi, dar care să îţi potolească foamea. De asemenea, salata cu vinegretă de rozmarin nu conţine gluten şi nici lactate, aşadar este ideală pentru persoanele cu alergii alimentare.

Salată de pui cu vinegretă de rozmarin - Ingrediente

3 felii de bacon, tăiate cubuleţe
2 pulpe de pui dezosate şi fără pieliţă
1/2 linguriţă sare
1 lingură rozmarin proaspăt
250 g salată verde, tocată
100 g rucola sau măcriş
80 g roşii cherry înjumătăţite
3 linguri ceapă roşie tocată
1 avocado mic, feliat
Pentru vinegreta de rozmarin:
1 linguriţă muştar
4 linguriţe ulei de măsline
2 linguri oţet din vin
1/2 linguriţă rozmarin proaspăt tocat
1 praf sare

Salată de pui cu vinegretă de rozmarin - Mod de preparare

Căleşti bucăţelele de bacon într-o tigaie până devin crocante, aproape 7 minute, şi le aşezi pe un prosop de hârtie ca să se scurgă uleiul, apoi le laşi deoparte. Scurgi grăsimea din tigaie, dar nu o ştergi. Condimentezi carnea de pui cu sare şi rozmarin, o prăjeşti în aceeaşi tigaie, la foc mediu, până capătă o culoare aurie şi se pătrunde, aproape 5 minute pe fiecare parte.

Într-un bol mare sau pe un platou, faci un strat de salată verde şi rucola (sau frunze de măcriş). Împrăştii câteva roşii cherry, ceapă roşie şi bacon peste salată.

Feliezi fructul de avocado, presari un pic de sare şi aranjezi feliile pe salată. Tai carnea de pui în fâşii, apoi le aşezi peste salată.

Pentru a face vinegreta de rozmarin, amesteci toate ingredientele într-un bol mic. Torni sosul vinaigrette peste salată şi serveşti imediat.

Sursa: skinnytaste.com.

Loading...