Salată de ton cu legume în straturi

10 shutterstock 572555053 jpg jpeg

Această reţetă este deosebită şi este uşor de preparat. Încearcă să o prepari şi tu în mai puţin de 45 de minute.

Ingrediente

3 morcovi

2 conserve de ton în suc propriu

2 cartofi

2 ouă fierte

2 castraveţi muraţi 

1 ceapă

4 linguri maioneză

Speli cartofii şi cureţi morcovii de coajă. Îi pui la fiert.

Fierbi ouăle tari, le descojeşti şi separi gălbenuşul de albuş.

Tai ceapa mărunt. Într-un castron, amesteci maioneza cu ceapa şi albuşul mărunţit.  Scoţi tonul şi castraveţii din conserve, respectiv borcan, şi îiscurgi de sde zeamă. Pui deoparte.

După ce legumele au fiert, scoţi cartofii, îi descojeşti şi îi dai prin răzătoare mare. Procedezi la fel şi cu morcovii.

Într-o formă cu inel detaşabil aşezi cartofii raşi şi nivelezi. Pui tonul şi nivelezi, apoi răstorni amestecul de maioneza, albuş şi ceapă. Nivelezi. Urmează stratul de castraveţi muraţi şi apoi cel de morcovi.

La final dai gălbenuşurile rămase prin răzătoarea mică şi pui peste salata din formă.

Decorezi după imaginaţie.

FOTO SHUTTERSTOCK

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 17.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545; min-height: 14.0px} p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545}