Această reţetă este deosebită şi este uşor de preparat. Încearcă să o prepari şi tu în mai puţin de 45 de minute.

 

 

 

Ingrediente

 

3 morcovi

 

2 conserve de ton în suc propriu

 

2 cartofi

 

2 ouă fierte

 

2 castraveţi muraţi 

 

1 ceapă

 

4 linguri maioneză

 

 

 

Speli cartofii şi cureţi morcovii de coajă. Îi pui la fiert. 

 

Fierbi ouăle până se întăreşte gălbenuşul, le descojeşti şi separi gălbenuşul de albuş. 

 

Tai ceapa mărunt. Într-un castron, amesteci maioneza cu ceapa şi albuşul mărunţit.  Scoţi tonul şi castraveţii din conserve, respectiv borcan, şi îiscurgi de suc. Pui deoparte.

 

După ce legumele au fiert, scoţi cartofii, îi descojeşti şi îi dai prin răzătoare mare. La fel şi cu morcovii. 

 

Într-o formă cu inel detaşabil aşezi cartofii raşi şi nivelezi. Pui tonuc şi nivelezi, apoi răstorni amestecul de maioneza, albuş şi ceapă. Nivelezi. Urmează stratul de castraveţi muraţi şi apoi cel de morcovi. 

 

La final treci gălbenuşurile rămase prin răzătoarea mică şi pui peste salata din formă. 

 

Decorezi după imaginaţie. 

 

FOTO:SHUTTERSTOCK

Încearcă şi tu alte reţete delicioase dând click pe imaginile de mai jos. 

Reţeta #1: Ouă benedict 


Reţeta #2: Plăcinţele cu ou, cârnat şi bacon


Reţeta #3: Ciuperci cu şuncă şi ochiuri

Loading...