Vinetele congelate nu lipsesc din arsenalul niciunei gospodine. Dacă găseşti şi un borcan cu ardei copţi, deja ai gata o delicioasă salată de vinete, de post. Combină cele două ingrediente şi te vei linge pe degete!

 

 

Ingrediente

  • 500 g vinete congelate
  • 2 ardei copţi roşii la borcan (sau congelaţi)
  • 1 ceapă mică
  • 100 ml ulei
  • zeamă de la 1 lămâie, opţional
  • sare, după gust
  • 1 legătură pătrunjel

Decongelezi vinetele şi le laşi la scurs, apoi le toci grosier. Cureţi ardeii copţi de eventualele resturi de coajă şi seminţe, apoi îi mărunţeşti. Speli ceapa şi o toci mărunt.

Încorporezi uleiul în vinete, amestecând constant cu o lingură de lemn, condimentezi cu sare, după gust şi, dacă doreşti, pui şi zeama de lămâie. Adaugi legumele tocate, pătrunjel verde mărunţit şi amesteci uşor. 

Decorezi cu pătrunjel verde. 

FOTO: Shutterstock

 

 

Loading...