Pentru masa de prânz sau de cină, salata cu legume este excelentă. Bogată în nutrienţi, reţeta următoare este şi una săţioasă.

Ingrediente 

  • 2 cartofi mari 
  • 4-5 fire sparanghel verde, opţional 
  • 200 g fasole verde 
  • 3 ouă 
  • 1 ceapă roşie 
  • 100 g mazăre dintr-o conservă
  • 3 ridichi 

Pentru dressing 

  • 2 linguri ulei de măsline 
  • 1 linguriţă muştar 
  • sare 
  • piper 
  • 2 linguri oţet de mere 
  • 1 praf zahăr brut 
  • mărar, pentru decor 

Mod de preparare

Cureţi cartofii, îi tai cuburi mai mari, îi fierbi în apă cu puţină sare şi îi scurgi. Separat, fierbi în apă clocotită cu sare fasolea verde – 5-7 minute şi, dacă doreşti, sparanghelul (3 minute). Le laşi la scurs, le pui într-un castron, apoi adaugi cartofii fierţi, mazărea scursă bine de lichid, ceapa roşie şi ridichile tăiate felii subţiri. Pentru dressing, amesteci toate ingredientele, apoi îl torni peste legume şi omogenizezi. Fierbi ouăle tari, le descojeşti, le tai jumătăţi şi le aranjezi deasupra salatei. Decorezi cu mărar verde şi ţii la frigider jumătate de oră înainte de servire. 

Poftă bună!

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi Salata de cartofi cu iaurt.

 

Loading...