Salată „Moş Crăciun“

Santa Claus (Chicken Salad with Mushrooms) jpeg

Nu-i aşa că-i simpatică? Ha ha, dar garantăm, că este şi foarte delicioasă!

Ingrediente

300 g piept de pui 300 ml supă 300 g şuncă 500 g ciuperci champignon 3 linguri ulei sare 100 g caşcaval 2 castraveţi acri 500 g maioneză

Pentru decor

2 ouă fierte tari

2 măsline

1 ardei gras roşu

Mod de preparare

Fierbi pieptul fără piele în supă, îl laşi să se răcească, îl tai cubuleţe şi‑l pui într-un castron. Tai şunca la fel, apoi ciupercile cubuleţe şi le căleşti în ulei până se înmoaie şi scade zeama, le pui sare, le laşi să se răcească şi le adaugi peste pui şi şuncă.

Tai castraveţii pe lung, îi cureţi de seminţe, îi tai cubuleţe, îi storci de zeamă şi-i pui peste celelalte ingrediente. Adaugi caşcavalul dat pe răzătoarea mare, maioneza (opreşti

pentru decor) şi amesteci.

Pe un platou, desenezi cu maioneză o faţă de Moş Crăciun, aşezi ingredientele în conturul format, netezeşti şi apoi o îmbraci în maioneza oprită.

Pentru decor, formezi căciula, nasul şi gura moşului din ardei gras roşu tocat mărunt, din gălbenuş ras – faţa, iar din albuşul ras faci barba şi blăniţa căciulii. Măslinele vor fi ochişorii. O dai la rece câteva ore înainte să o serveşti.

sursa foto: profimedia