Salată rusească cu sfeclă roşie: O salată cu peşte şi multe legume este o sursă ideală de proteine şi vitamine într-o zi de iarnă.

 

Salată rusească cu sfeclă roşie

O salată cu peşte şi multe legume este o sursă ideală de proteine şi vitamine într-o zi de iarnă.

Dificultate medie/Preparare: 1 h 30'/4 porţii

Ingrediente:

4 sfecle

4 morcovi

2 cartofi

2 ouă

1 scrumbie marinată

300 g maioneză

20 g gelatină

salată verde

Salată rusească cu sfeclă roşie

Mod de preparare:

Fierbi ouăle şi legumele în coajă. După ce s-au răcit, le descojeşti şi le tai cubuleţe. Dezosezi scrumbia şi o faci şi pe ea cubuleţe. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi o torni peste maioneză şi amesteci bine.

Pe un tocător mare întinzi o folie alimentară. Peste ea pui o lingură de maionezăv şi o netezeşti. Adaugi sfecla roşie, apoi morcovii. Acoperi totul cu jumătate din cantitatea de maioneză. Adaugi un strat de cartofi făcuţi cubuleţe şi ouăle. Pe mijloc aşezi bucăţelele de scrumbie şi acoperi cu restul de maioneză. Răsuceşti folia şi o strângi bine la capete. Dai salata la frigider 5-6 ore.

O scoţi din folie, o feliezi şi o serveşti pe pat de salată verde.

FOTO: Profimedia

Loading...