Salata Waldorf este unul dintre cele mai populare preparate din New York. Un bucătar, David Garcelona, ajuns la hotelul Waldorf Astoria şi a fost surprins să constate că la restaurantele hotelului nu se folosea aceeaşi reţetă, ci existau variaţiuni. Deşi se primeau anual aproximtiv 20.000 de comenzi de salată, acestea nu erau preparate la fel.

 

Ingrediente

1 măr, după preferinţă

200 g mix salată (valeriană, spanac baby, rucola etc.)

80 g struguri fără sâmburi

1 rădăcină mică de ţelină

2 tulpini ţelină

2 linguri miez de nucă

Pentru sos:

3 linguri maioneză

2 linguri iaurt semidegresat

2 linguri zeamă de lămâie

sare

piper 

 

Speli, mărul, îl cureţi de seminţe şi de cotor şi îl tai bastonaşe. Speli tulpinile de ţelină şi le tai feliuţe, iar rădăcina o dai prin răzătoarea mare. Rumeneşti miezul de nucă 1-2 minute la foc mediu, într-o tigaie antiaderentă, apoi îl laşi la răcit. Într-un bol, amesteci maioneza cu iaurtul, zeama de lămâie, sarea şi piperul, după gust.

În alt bol, pui mixul de salată, boabele de struguri tăiate jumătăţi, mărul, ţelina şi nucile. Torni sosul şi amesteci. Decorezi salata după preferinţă şi o laşi la frigider 15 minute înainte de servire.

FOTO Shutterstock