Scrob: 3 reţete care te vor face să uiţi de clasica omletă

1 scrob clasic png png

Probabil unul dintre primele feluri de mâncare făcute la foc, scrobul apare în dovezi scrise pentru prima oară la iranieni. În cealaltă parte a lumii, amerindienii consumau şi vindeau tortilla de huevos (scrob de ouă), după cum au relatat conchistatorii spanioli, oferind dovada că acest fel de mâncare exista şi în cele două Americi de dinainte de venirea europenilor. Parcurgând istoria şi înconjurând lumea, scrobul nu se lasă şi intră şi în Guiness Book of Records. Imaginaţi-vă un scrob preparat din 35 de mii de ouă şi cântărind 2.466 de kilograme. Neputând să răspundem la întrebarea: ce a fost mai întâi, scrobul sau omleta, îţi propunem 3 reţete de scrob care te vor face să uiţi de omletă. Îţi prezentăm 3 reţete care te vor face să uiţi de omletă:

Scrob  clasic

captura de ecran din 2019 04 16 la 14 49 02 png png

Ingrediente pentru scrob clasic:

4 ouă 4 felii  muşchi ţigănesc 100 g cârnaţi proaspeţi sau afumaţi, după gust 100 g caşcaval ½ ardei gras ½ legătură pătrunjel ½ legătură mărar sare piper 1lingură ulei

Mod de preparare scrob clasic

Speli şi toci verdeaţa. Tai  cubuleţe cârnatul, muşchiul, jumătate din cantitatea de caşcaval şi ardeiul gras, apoi  le pui pe fiecare în câte un recipient.

Încingi uleiul şi adaugi pe rând cârnatul, ardeiul, mezelul pe care le  întorci tot timpul.  Când încep să se rumenească  adaugi caşcavalul şi, după ce s-a topit, pui ouăle bătute cu sare şi piper, după gust şi continui să amesteci. Când e aproape gata adaugi verdeaţa şi o incorporezi  bine. La final, razi restul de caşcaval şi o serveşti fierbinte.

Citeşte şi: Omletă în coajă de ou

Citeşte şi: Omletă în coajă de ou

Scrob ţărănesc

scrob ardelenesc png png

Ingrediente pentru scrob ţărănesc:


200 g telemea oi

100 g slăninuţă afumată

2 fire ceapă verde

1 legătură mărar

sare

piper

1 lingură ulei

Mod de preparare scrob ţărănesc

Spargi ouăle şi le baţi cu sare şi piper, după gust, apoi adaugi telemeaua rasă şi mărarul tocat. Separat, încingi o lingură de ulei şi rumeneşti slăninuţa tăiată subţire şi ceapa tocată. Torni ouăle şi amesteci continuu până când e gata. Îl serveşti fierbinte.

Citeşte şi: Omletă la cuptor, reţetă spaniolă

Citeşte şi: Omletă la cuptor, reţetă spaniolă

 Scrob moldovenesc

Ingrediente scrob moldovenesc:

4 ouă

100 g smântână pentru gătit

1 linguriţă unt

1 legătură mărar

sare, după gust

piper, după gust

Mod de preparare scrob moldovenesc:

Spargi ouăle şi le baţi cu sarea şi piperul, adaugi smântâna şi mărarul tocat şi le amesteci bine. Topeşti untul, răstorni ouăle şi amesteci până e gata. Serveşti scrobul fierbinte. Încearcă cele 3 reţete care te vor face să uiţi de omletă, garantat!