Semifreddo cu fistic şi zmeură: Un desert italian, fin, cremos şi răcoritor, pe care trebuie neapărat să-l încerci. Ai nevoie doar de câteva ingrediente şi e gata imediat.
Ingrediente
 

Semifreddo cu fistic şi zmeură

 
  • 1 ou
  • 3 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr
  • 400 ml smântână pentru frişcă
  • 150 g fistic crud
  • 200 g zmeură
Pentru ornat
 
  • fistic crud
  • zmeură
Mixezi smântâna foarte rece până obţii frişcă.
 
Într-un vas aşezat pe  baie de aburi, mixezi oul, gălbenuşurile şi zahărul până îşi triplează volumul. Combini cele două amestecuri cu o spatulă.
 
Toci fisticul, speli şi scurgi zmeura, apoi le adaugi în compoziţie. Tapetezi cu folie alimentară o tavă de chec şi torni în ea compoziţia. O dai la congelator câteva ore.
 
Când o serveşti, o scoţi din folie, o tai felii şi decorezi cu zmeură şi fistic mărunţit. 
 
Foto: Shutterstock
Loading...