Ideale pentru un mic dejun consistent, şniţelele sunt uşor de preparat, dar şi foarte gustoase. Dacă le păstrezi pentru prânz, le poţi alătura o garnitură de legume. La cină, se potrivesc de minune cu o salată uşoară.

Ingrediente

6 felii cotlet de porc
2 ouă
5 linguri făină
100 g pesmet
3 linguri lapte
sare
piper
ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Baţi feliile pe ambele părţi cu ciocanul pentru şniţele pentru a se frăgezi şi subţia şi le condimentezi cu sare şi piper, după gust. Într-un castron, pregăteşti făina în care adaugi sare şi piper, după gust, în altul baţi ouăle cu laptele, iar pesmetul îl pui într-o farfurie. După ce ai pus la încins uleiul, treci felia de carne întâi prin făină, apoi prin ou, după care prin pesmet. Le prăjeşti în ulei încins pe ambele părţi până se rumenesc frumos. Sniţelele le poţi servi alături de pâine prăjită şi legume.

Loading...