Solyanka
Rasfaţă-te în acest weekend cu o delicioasă supă cu somon.
Ingrediente
500 g somon 1 ceapă mare 1 fir de praz (partea albă) 1 morcov 1 ţelină mică 2 castraveţi muraţi 3 linguri ulei 2 cartofi potriviţi ca mărime 2 linguri măsline leuştean verde pătrunjel verde 500 ml borş de casă (sau 1 pahar zeamă de castraveţi muraţi) smântână (opţional) pentru servire sare piper
Mod de preparare
Cureţi legumele, le speli, le tai cubuleţe, le căleşti în ulei încins, adaugi 3 l de apă şi laşi să fiarbă circa 20 de minute. Adaugi castraveţii muraţi tăiaţi, măslinele şi laşi să fiarbă până când legumele se înmoaie.
Adaugi în supă somonul tăiat bucăţi şi laşi să fiarbă cinci minute. Torni borşul fiert separat şi spumuit sau zeama de castraveţi muraţi, potriveşti gustul de sare, piper şi laşi să dea în 2-3 clocote.
Închizi focul, adaugi pătrunjelul şi leuşteanul, acoperi cu capac şi laşi să se aromatizeze câteva minute înainte de a fi servită ca atare sau, opţional, cu smântână pusă direct în farfurie.
sursa foto: Shutterstock