Uşor de gătit şi super delicios, somonul este o alegere perfectă pentru prânz ori cină, însă pentru un gust desăvârşit îţi recomandăm această reţetă cu portocale.

Somon la cuptor cu portocale - ingrediente necesare:

- dou medalioane de somon
- o portocală
- o lingură de ulei de măsline
- două linguri de vin alb
- o ceaşcă cu apă
- sare şi piper, după gust

Somon la cuptor cu portocale - mod de prepare:

Curăţă medalioanele de somon, după care aşează-le într-un vas de yena. Condimentează cu sare şi piper după gust.

Între timp, prepară sosul pentru peşte amestecând sucul obţinut dintr-o jumătate de portocală, uleiul de măsline, vinul alb şi ceaşca de apă.

Toarnă sosul peste somon, iar apoi adaugă felii de portocale peste peşte. Presară cimbru şi acoperă vasul de yena.

Lasă totul la copt pentru 30 de minute, la 220 de grade.

Poftă bună! 

Loading...