Peştele este un aliment uşor, bogat în vitamine şi minerale benefice organismului. Încearcă şi tu acum acest preparat pe bază de somon. Poţi adaugă o garnitură simplă din cartofi sau legume.

 

 

 

Ingrediente:

 

400 g somon file

 

1 lămâie

 

4 căţei usturoi

 

6 linguri unt

 

1 linguriţă zahăr brut

 

oregano

 

sare, după gust

 

roşii cherry, pentru decor

 

ierburi preferate, pentru decor

 

 

 

Aranjezi bucăţile de somon în tava unsă uşor cu ulei.

 

Într-o tigaie curată topeşti 6 linguri de unt împreună cu usturoiul, zahărul brut, oregano şi sarea, după gust.

 

Presari sosul peste somonul din tavă şi storci lămâie dupa gust. 

 

Dai la cuptor pentru minim 15 minute. Somonul este gata când este uşor de tăiat cu furculiţa.

 

Când serveşti decorezi cu ierburile preferate. 

 

 

Încearcă şi alte reţete pe bază de somon accesând link-urile de mai jos:

 

 

Reţeta #1: Bruschete cu somon, cremă de brânză şi ou

 

 

 

Reţeta #2: Somon în foietaj 

 

 

 

 

Reţeta #3: Somon cu glazură de portocala şi rozmarin

 

 

 

FOTO : Shutterstock 

 

Loading...