Sos de tomate cu legume – Zacusca reinterpretată de Jamie Oliver

pasta de tomate cu legume jpeg

Iată o delicioasă reţetă pe bază de roşii, care te va ajuta să îi convingi pe cei mici să mănânce mai multe legume.

Ingrediente

ulei 2 cepe mici, curăţate şi tocate 1 praz mic, spălat şi tocat 2 tije de ţelină, curăţate şi tocate 2 ardei graşi roşii, tocaţi 2 dovlecei, daţi prin răzătoare 2 morcovi, daţi prin răzătoare oregano uscat, după gusdt 2 foi de dafin 4 conserve (a câte 400 g) roşii în suc propriu 1 dovleac mic „butternut squash”, fără coajă, fără seminţe şi dat prin răzătoare sare piper negru măcinat

Mod de preparare

Încingi o cratiţă încăpătoare (suficient de mare pentru toate ingredientele), la foc mediu. Torni o cantitate mare de ulei, apoi adaugi ceapa, prazul, ţelina, ardeii graşi, dovlecelul, morcovii, oregano şi foile de dafin. Ţii pe foc totul, ca să se călească 20 de minute, acoperind cu un capac, până când legumele se înmoaie. Adaugi roşiile din conservă, dovleacul ras, 500 ml de apă şi sare şi piper.

Laşi să dea în clocot toată compoziţia şi fierbi la foc mic aproximativ 30 de minute, până când se înmoaie dovleacul. Scoţi foile de dafin şi laşi sosul să se răcească puţin, înainte de a-l pasa cu un blender vertical, ca să obţii o pastă omogenă. Guşti şi condimentezi cu sare şi piper, dacă este nevoie.

Sursa + foto: www. jamieoliver.com

www. jamieoliver.com