Gennaro, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Jamie Oliver, ne-a pregătit o reţetă de spaghete carbonara, reţetă recomandată de Jamie Oliver. „Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a face o reţetă fantastică de spaghete carbonara. Iar, pregătită cum trebuie, este un act de frumuseţe“, spune simpaticul bucătar, devenit, recent, tată pentru a cincea oară.

Spaghete carbonara. Reţetă recomandată de Jamie Oliver

3 albuşuri
40 g parmezan + puţin pentru ornat
sare
piper
150 g pancetta
200 g spaghete
1 căţel usturoi
ulei de măsline

Spaghete carbonara. Reţetă recomandată de Jamie Oliver - Mod de preparare

Pune albuşurile într-un vas, dă parmezanul prin răzătoare, asezonează cu piper, apoi amestecă bine cu o furculiţă şi dă deoparte. Taie orice eventual zgârci de la pancetta şi taie bucăţi.

Fierbe spaghetel într-o oală mare, al dente, în apă cu puţină sare. Între timp, freacă bucăţile de pancetta de fundul unei tigăi medii (sau foloseşte, în loc, o linguriţă de ulei de măsline), apoi pune-o la foc mediu-iute. Zdrobeşte căţelul de usturoi cu podul palemi, pune-l în tigaie şi lasă un minut să aromatizze grăsimea din tigaie. Pune, apoi, pancetta, lasă 4 minute sau până devine crocantă.

Scoate usturoiul din tigaie, apoi, scurge apa de la spaghete, dar pastrează totuşi o cană din lichidul în care au fiart. Apoi, pune şi spaghetele în tigaie. Amestecă bine, apoi dă tigaia la o parte de pe foc. Toarnă puţin din lichidul în care au fiart spaghetele şi amestecă, asezonează cu piper, apoi adaugă amestecul de ou. Amestecă bine, poţi să foloseşti încă puţin lichid, şi amesteci până capătă un aspect plăcut. Serveşte cu parmezan pe deasupra.

http://www.jamieoliver.com/

Salată de paste cu peşte

Paste cu somon afumat

Paste cu ciuperci şi sos alb

Loading...