Spaghete cu chiftele : Atunci când ţi-e poftă de mâncare italienescă, nu trebuie să comanzi, poţi prepara chiar tu această reţetă de spaghete. E săţioasă şi delicioasă!

 

Ingrediente spaghete cu chiftele 

  • 300 g spaghete

Pentru chiftele

  • 500 g carne de vită tocată
  • 2 ouă
  • 2 felii pâine
  • 100 g parmezan ras
  • 1 morcov
  • 4 fire de usturoi
  • sare, piper, după gust
  • pătrunjel

Pentru sos

  • 1 ceapă
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 700 g passata de roşii
  • sare, piper
  • parmezan ras, după gust
  • busuioc proaspăt, opţional

Amesteci carnea cu ouăle, pâinea înmuiată în apă şi stoarsă, morcovul ras, firele de usturoi şi pătrunjelul tocate, sare şi piper, după gust. Formezi chiftelele cu mâna umedă, le aşezi pe un fund de lemn şi le dai la frigider.

Pentru sos, cureţi ceapa, o toci şi o rumeneşti în ulei până când devine sticloasă, adaugi căţeii de usturoi pisaţi şi mai laşi puţin, apoi torni  passata, sare, piper şi busuioc, după gust, acoperi şi fierbi sosul 30 de minute. Adaugi chifteluţele în sos şi laşi să clocotească alte 20 de minute.

Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj, le scurgi şi le răstorni în vasul cu chiftele. Mai ţii pe foc 2 minute, apoi dai deoparte şi serveşti cu busuioc şi cu parmezan.

FOTO: Shutterstock

Loading...