Spaghete cu chifteluţe şi sos de roşii

spaghete chiftelute sos rosii jpeg

Pastele sunt acel fel de mâncare care, în afară de faptul că pot fi pe gustul oricui, sunt şi pentru toate buzunarele. Ne-am gândit că o porţie de spaghete cu chifteluţe şi sos de roşii se încadrează perfect în aceste condiţii.

Spaghete cu chifteluţe şi sos de roşii - Ingrediente

300 g spaghete

Pentru chifteluţe 500 g carne 1 ceapă 2 ouă 1 felie pâine 1 legătură mărar 1 lingură busuioc uscat 100 g făină ulei pentru prăjit

1 cutie de roşii decojite (600 g)

busuioc uscat

2 linguri ulei

3 căţei de usturoi

sare

piper

Spaghete cu chifteluţe şi sos de roşii - Mod de preparare

Amesteci carnea tocată cu ceapa rasă, cu pâinea înmuiată şi stoarsă bine, cu ouăle şi mărarul tocat. Condimentezi cu busuioc, sare şi piper, amesteci şi formezi chifteluţe. Le treci prin făină şi le prăjeşti. Pui roşiile tăiate mărunt într-o tigaie în care ai încins uleiul, torni puţină apă şi fierbi la foc mic câteva minute. Adaugi usturoiul pisat, sare şi piper, pui chifteluţele, presari busuioc şi mai laşi să fiarbă 10 minute. Fierbi pastele, le treci sub jet de apă rece şi le presari cu busuioc. Pui spaghetele cu chifteluţe şi sos de roşii într-o farfurie şi torni chifteluţele cu sos.