Spaghete cu sos alb
Această reţetă de spaghete cu sos alb vine de la Nastasia Mărginean din Târgu-Mureş. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro.
Ingrediente:
500 g spaghete
1 linguriţă ulei
250 g bacon, tăiat cubuleţe
1 ceapă, tăiată mărunt
2 căţei usturoi
2-3 gălbenuşuri
500 g smântână
150 g parmezan ras
sare
piper
busuioc
oregano
Mod de preparare:
Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi le laşi la scurs. Căleşti în ulei încins ceapa, usturoiul şi baconul. Separat, într-un bol, amesteci smântâna, gălbenuşurile, parmezanul, păstrezi din el şi pentru decor, sare şi piper, după gust. Când s-a rumenit baconul, răstorni compoziţia în tigaie, amesteci şi laşi să se combine aromele.
Aşezi pastele într-o farfurie, le serveşti cu sosul alb şi presărate cu parmezanul păstrat, busuioc şi oregano.