Acum poţi consuma peşte cu un pahar de vin. Alege să prepari ceva uşor şi săţios.

De ce ingrediente ai nevoie pentru preparat
1 ştiucă mare
1 lămâie
sare
4 fire de ceapă verde
1 lingură de făină
1 linguriţă boia dulce
1 ceaşcă de ulei
1 pahar de smântână
verdeaţă tocată
cimbru

Cum prepari ştiucă cu sos
Curăţă ştiuca, goleşte-o de intestine şi spal-o, apoi  taie felii şi săreaz-o după gust. Las-o  cu sarea pe ea cât timp pregăteşti sosul astfel: toci mărunt ceapa verde, prăjeşte-o în ulei, stinge-o cu apă caldă, încorporează o lingură de făină şi o lingură de boia dulce. Acoperă vasul şi las-o la fiert aproximativ 10-15 minute, apoi sărează şi piperează sosul, după gust şi mai las-o să fiarbă acoperit, tot aproximativ 10-15 minute.
Pune ştiuca să fiarbă în apă caldă, cu sare şi zeamă de lămâie, acoperă cu un pahar de smântână subţiată cu sos strecurat, presară cu verdeaţă tocată şi serveşte cu garnitură de cartofi fierţi şi stropiţi cu unt.

Sursa www.foodblogs.com

Loading...