Cu un conţinut important de antioxidanţi, afinele sunt fructe ce nu ar trebui să lipsească din alimentaţia zilnică, indiferent că sunt consumate proaspete, congelate, sau sub formă de ceai.Fructele conţin antioxidanţi numiţi antocianină, vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A, cupru, seleniu, zinc, fier, calciu, mangan, vitamina K, vitamina E, fosfor şi seleniu tanin, pectine, mirtilină (un echivalent vegetal al insulinei), zaharuri, acizi organici (citric, malic, oxalic, succinic, lactic). Proprietăţile afinelor se menţin chiar şi după ce fructele sunt uscate.

Ingrediente:

300 g afine

300 g zahăr

100 g unt
6 ouă

2 linguri făină

unt, pentru uns


Speli afinele, adaugi 150 g de zahăr și le pui pe foc până se leagă. Dai la rece.Amesteci untul cu restul de zahăr și înglobezi, pe rând,
gălbenușurile și făina. Când ai obținut o cremă, torni în ea compoziția de afine, apoi adaugi albușurile bătute spumă și omogenizezi. Torni amestecul în forme unse cu unt și le ții la foc mic, în cuptor, 25 de minute.

Loading...