Legumele proaspete sunt „la putere“. iar o modalitate simplă de a le pregăti sunt supele-cremă. Iată una dintre ele:

Dificultate mică
Pentru 4 porţii
Preparare 40'

Ingrediente

4 castraveţi mai mari
1 cartof mare
2 cepe
50 g unt
1 l supă de legume
sare
piper
1 legătură mărar
250 ml smântână
50 g somon afumat

Mod de preparare

Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o căleşti până se înmoaie într-o cratiţă cu untul topit. Adaugi castraveţii tăiaţi bucăţi, cartoful tăiat cubuleţe, supa de legume, piper, sare, după gust,
şi fierbi până când legumele se înmoaie.

Scurgi zeama dacă este prea multă, adaugi mărarul, pui totul în blender şi mixezi până devine o cremă. Torni amestecul din nou în cratiţă, pui două linguri cu smântână, subţiezi cu zeamă până la consistenţa dorită şi mai dai într-un clocot.

Serveşti supa caldă, garnisită cu smântână, somon afumat şi o crenguţă de mărar.

Loading...