Fierbinte şi săţioasă, această supă te revigorează într-o zi rece de iarnă.

6 porţii/Timp de preparare: 1h/Dificultate mică

Ingrediente

500 g morcovi

500 g dovleac plăcintar

2 cepe

2 căţei usturoi

1 lingură unt

sare, piper, după gust

½ linguriţă nucşoară măcinată

200 ml smântână lichidă

100 g paste cu forme diverse

Mod de preparare:
Cureţi morcovii şi dovleacul, îi tai în bucăţi de 3-4 cm. Toci ceapa şi o căleşti în unt. Adaugi morcovii şi dovleacul, pui 1,5 l de apă şi laşi la fiert 20 de minute. Condimentezi cu sare, piper şi nucşoară măcinată, adaugi smântâna şi pasezi supa cu un blender de mână.

Separat, fierbi pastele în apă clocotită cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Le scurgi şi le adaugi în supă.

Loading...