O reţetă delicioasă, pe care o poţi prepara atât iarna, cât şi vara. Dacă ai ardei copţi păstraţi în cămară, poţi profita şi prepara această supă cremă într-o zi friguroasă. Aroma ardeilor copţi este inconfundabilă. Ardeiul verde gras şi gogoşarul sunt surse importante de vitamina A, complexul B, vitamina C, minerale (fier, cupru, zinc, potasiu, mangan, magneziu, seleniu).  Recomand introducerea ardeiului în dieta pacienţilor ce vor să scadă în greutate. 


  • Pregătire:40
  • Porții:6 porţii
  • Gătire:50
  • Timp total:1h30
  • Categorie:supe, fel principal
Ingrediente

350 g ardei roşii mari 2 morcovi 1 bucăţică ţelină 2 căţei usturoi o ceapă medie 1/2 legătură pătrunjel sare piper 2 frunze dafin 2 linguri ulei crutoane - pentru servit

Mod de preparare

Coace ardeii pe grătar, cuptor sau flacăra directa a aragazului, apoi curăţă-i de coajă cât de bine poţi. Îndepărtează şi seminţele şi apoi mărunţeşte-i pe toţi. Căleşte ceapa şi morcovii, ţelina şi usturoiul, toate tăiate în bucăţi potrivite, într-un pic de ulei. 

Adaugă foile de dafin, sarea, piperul şi toarnă apa, apoi aşteaptă să fiarbă. Când a început să clocotească, dă focul mic şi pune capacul. Scoate legumele şi pasează-le cu un blender, adăugând din zeama în care s-au fiert puţin câte puţin, până ce supa ajunge la consistenţa pe care o vrei. Serveşte cu crutoane! 

 

Loading...
Evaluează rețeta