Iată o reţetă de supă-cremă puţin diferită de cea pe care o faci de obicei.

De ce ai nevoie ca să găteşti supă-cremă de cartofi şi praz:
1 1/2 linguri de ulei
1 lingură margarină vegetală
1 ceapă mică, tocată
3 fire mari de praz , curăţate bine şi feliate subţire (doar părţile albă şi verde deschis)
5 cartofi medii roşcaţi-maronii, curăţaţi şi tăiaţi cuburi
3-4 căţei de usturoi, tocaţi
sare, după gust
piper măcinat, după gust
1 1/2 linguriţă de cimbru uscat
1/2 linguriţă rozmarin uscat
1/2 linguriţă coriandru uscat (opţional)
5 căni (1,200 l) supă de zarzavaturi
2 foi de dafin
1-2 linguri zeamă de lămâie proaspătă (opţional)
1 cană lapte de cocos (sau orice lapte vegetal neîndulcit)

Sugestii pentru ornare:
ceapă verde, tocată
bucăţi de cartof fiert
piper măcinat

Cum prepari supă-cremă de cartofi şi praz:

Speli bine prazul. Încălzeşti uleiul, margarina vegetală şi un praf de sare într-o oală mare la foc mediu. Adaugi prazul şi ceapa, le căleşti până se înmoaie, circa 5-6 minute. Adaugi cartofii, usturoiul, cimbrul, rozmarinul şi coriandrul. Căleşti 2-3 minute. Adaugi supa de zarzavaturi, foile de dafin, sare, piper.

Măreşti focul ca să înceapă să fiarbă, apoi îl reduci la mic şi laşi să fiarbă 15-20 minute, sau până când în cartofi intră furculiţa uşor. Iei de pe foc şi scoţi foile de dafin. Torni în oală laptele de cocos şi opţional zeama de lămâie.

Guşti ca să vezi dacă mai e nevoie de sare şi piper şi adaugi daca e cazul. Introduci blenderul şi blenduişeti până devine moale şi cremoasă. Înainte să blenduieşti, opreşti câteva bucăţi de cartofi pentru ornare. Serveşti supa ornată cu ceapă verde tocată, piper măcinat şi câteva bucăţi de cartofi fierţi.

Sursa: https://veganhuggs.com

Loading...