Supă cremă de conopidă cu parmezan

Supă cremă de conopidă cu parmezan jpeg

Te bucuri de venirea toamnei pentru că îţi place conopida? Această legumă este potrivită pentru o supă cremă în care, dacă adaugi şi parmezan, vei obţine un deliciu de prânz!

Supă cremă de conopidă cu parmezan

Ingrediente pentru 8 porţii

  • 2 linguri de unt
  • 8 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 2 capete de conopidă, bogate
  • 1,9 L bulion de legume sau pastă
  • 470 ml de apă 
  • 2 crenguţe de cimbru proaspăt
  • 55 g parmezan normal sau vegetarian 
  • 10 g arpagic proaspăt
  • sare după gust
  • piper după gust

Prepară şi:

Supă de praz cu cartofi

Mod de preparare

Topiţi untul la foc mediu într-un vas mare. Adăugaţi usturoiul şi ceapa şi lăsaţi 1-2 minute până când ceapa este translucidă. Se condimentează după gust cu sare şi piper.

Se adaugă conopida, bulionul de legume şi apa, apoi se amestecă.

Aduceţi la punctul de fierbere.

Adăugaţi cimbru, acoperiţi şi reduceţi la foc mic timp de 15 minute.

Descoperiţi şi îndepărtaţi cimbru. Folosiţi un blender vertical pentru a amesteca supa până devine cremă.

Amestecă în supă cremă de conopidă parmezanul normal sau vegetal şi arpagicul.

Se lasă să se răcească 2 minute apoi se serveşte (smântână opţional). Poftă bună!

Prepară şi:

Bombă de îngheţată, reţetă pentru 12 porţii

Sursa