Supă de praz cu cartofi

Reţeta de supă de praz cremoasă îţi încântă papilele gustative. E uşor de făcut şi nici nu te costă mult ingredientele. Este potrivită pentru masa de prânz.
Ingrediente
- 2 linguri de unt
- 3 tulpini de praz, tocate (fără frunze)
- 3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 700 g cartofi cubuleţe
- sare
- piper
- 2 l supă de legume sau apă
- 200 ml smântână de gătit
- ceapă verde
Prepară şi:
Reţetă cuşcuş cu maioneză vegană, de post
Mod de preparare
Topiţi untul la foc mediu într-un vas mare. Adăugaţi prazul tocat, puneţi un praf de sare şi amestecaţi. Acoperiţi oala şi micşoraţi focul, fierbeţi aproximativ 10 minute până când prazul s-a înmuiat.
Daţi din nou focul la mediu Adăugaţi usturoiul, cartofii, sarea şi piperul. Gătiti timp de 4-5 minute, apoi turnaţi supa sau apa. Lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de 15 minute sau până când cartofii sunt gătiţi.
Turnaţi smântâna şi folosiţi un blender pentru a pasa supa. Se lasă să se răcească şi se decorează cu ceapă verde, tăiată mărunt.
FOTO Shutterstock