Supă de praz cu cartofi

2 shutterstock 1632710803 jpg jpeg

Reţeta de supă de praz cremoasă îţi încântă papilele gustative. E uşor de făcut şi nici nu te costă mult ingredientele. Este potrivită pentru masa de prânz.

 

Ingrediente

  • 2 linguri de unt
  • 3 tulpini de praz, tocate (fără frunze)
  • 3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 700 g cartofi cubuleţe
  • sare
  • piper
  • 2 l supă de legume sau apă
  • 200 ml smântână de gătit
  • ceapă verde

Prepară şi:

Reţetă cuşcuş cu maioneză vegană, de post

Mod de preparare

Topiţi untul la foc mediu într-un vas mare. Adăugaţi prazul tocat, puneţi un praf de sare şi amestecaţi. Acoperiţi oala şi micşoraţi focul, fierbeţi aproximativ 10 minute până când prazul s-a înmuiat.

Daţi din nou focul la mediu Adăugaţi usturoiul, cartofii, sarea şi piperul. Gătiti timp de 4-5 minute, apoi turnaţi supa sau apa. Lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de 15 minute sau până când cartofii sunt gătiţi.

Turnaţi smântâna şi folosiţi un blender pentru a pasa supa. Se lasă să se răcească şi se decorează cu ceapă verde, tăiată mărunt. 

FOTO Shutterstock