Reţeta de supă de praz cremoasă, doar cu ajutorul cartofilor, e aici pentru a îţi încânta gusturile la început de toamnă. E uşor de făcut şi nici nu te costă mult ingredientele. Este potrivită pentru masa de prânz.

Supă de praz cu cartofi

 

Ingrediente pentru 8 porţii

 
  • 2 linguri de unt
  • 3 praji mari, tocaţi
  • 3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 900 g cartofi cubuleţe
  • sare
  • ardei
  • 1,5 L bulion/pastă de legume
  • 480 ml de apă 
  • 2 crenguţe de cimbru proaspăt
  • 1 frunză de dafin
  • 10 g de arpagic proaspăt tocat 
  • sos picant, după gust
  • ceapă verde

Mod de preparare

Topiţi untul la foc mediu într-un vas mare. Adăugaţi prazul tocat şi amestecaţi până când este acoperit de unt.
Acoperiţi oala şi micşoraţi focul, fierbeţi aproximativ 10 minute până când prazul s-a înmuiat.
Măriţi focul până la mediu-înalt. Adăugaţi usturoiul, cartofii, sarea şi piperul. Gătiti timp de 1 minut, apoi adăugaţi bulionul de legume, apă, cimbru şi frunze de dafin. Lăsaţi să fiarbă.
Micşoraţi focul şi acoperiţi vasul cu un capac. Lăsaţi la foc mic timp de 15 minute sau până când cartofii sunt gătiţi.
Descoperă oala şi îndepărtează cimbru şi frunza de dafin din supa de praz.
Folosiţi un blender pentru a face supa cremă. Se amestecă arpagicul şi sosul fierbinte (opţional).
Se lasă să se răcească 2 minute şi se serveşte cu ceapă verde, tăiată mărunt. Poftă bună!
 
 
Loading...