Chiar dacă zilele reci de toamnă par foarte departe, ai nevoie de o supă caldă care să te mai dezmorţească. Iar această supă cremă de conopidă şi năut reprezintă preparatul perfect de care te poţi bucura atunci când vrei doar să stai în casă, la căldură, în zilele mohorâte de toamnă.

Supă cremă de conopidă şi năut - Ingrediente (6 porţii)

Pentru supă

1 conopidă, tăiată în bucheţele
425 g de năut (1 conservă), cu boabele clătite şi scurse
5 căţei de usturoi, curăţaţi
4 linguri de ulei de măsline
1 linguriţă chimion măcinat
½ linguriţă sare
1 praf de boia
2 cartofi potriviţi, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe
¼ linguriţă piper negru
1 litru supă de legume
250 ml apă
120 g smântână

Pentru decor

conopidă coaptă
fulgi de ardei iute roşu
frunze de cimbru proaspăt
smântână, după gust

Supă cremă de conopidă şi năut - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Într-o tavă de copt mare, dar nu foarte adâncă, arunci bucheţelele de conopidă, boabele scurse de năut şi căţeii de usturoi întregi, pui 3 linguri de ulei de măsline, chimionul, sarea şi boiaua.

Dai conopida la cuptorul preîncălzit 30 de minute, amestecând la jumătatea intervalului de timp. Scoţi tava din cuptor şi o dai deoparte. Păstrezi 100-150 de grame din acest amestec pentru decorarea supei, la final.

Între timp, încingi 1 lingură de ulei de măsline într-o oală mare, la foc mediu. Adaugi cartofii tăiaţi cubuleţe şi piperul negru. Rumeneşti 2 minute, amestecând frecvent, adaugi supa de legume şi apa şi dai focul mai mare, pentru ca toată compoziţia să dea în clocot. Odată ce a dat în fiert, reduci flacăra şi o menţii aşa. Laşi supa să fiarbă la foc mic, neacoperită, până când cartofii sunt foarte moi, aproximativ 15-20 de minute. Iei oala de pe foc şi încorporezi amestecul de conopidă coaptă şi năut.

Cu ajutorul unui blender, pasezi supa ca să obţii un piure. Alternativ, poţi folosi un robot de bucătărie sau un blender, şi o pasezi în mai multe etape dacă este necesar. Pui din nou supa-cremă pe aragaz şi o reîncălzeşti puţin, apoi încorporezi smântâna. Condimentezi cu sare şi piper după gust.

Pentru servire, pui supa în boluri şi o decorezi cu amestecul de conopidă şi năut pe care l-ai păstrat, cu fulgi de ardei iute, cimbru proaspăt şi smântână grasă, dacă doreşti. Serveşti imediat această supă cremă de conopidă şi năut.

Sursa + foto: www.floatingkitchen.net

Conopidă dulce-acrişoară

Conopidă pane cu sos de soia şi susan (reţetă asiatică)

Somon cu conopidă la cuptor (gravide)

Loading...