Dovlecii sunt în plin sezon, iar din ei poţi faci delicioase preparate dulci sau sărate. Merită să încerci această supă-cremă, fină şi bogată!

 

Ingrediente

  • 1 kg dovleac plăcintar
  • 2 cartofi albi
  • 2 cepe albe
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 2 linguri ulei
  • 20 g unt
  • 1/4 linguriţă coriandru măcinat
  • sare, piper, după gust
  • 50 g smântână fermentată, pentru servit
  • frunze pătrunjel, pentru ornat

Cureţi şi speli toate legumele, apoi le toci. Într-o cratiţă, căleşti în unt şi ulei ceapa, 3-4 minute. Adaugi restul legumelor, 1,5 litri de apă, acoperi cu un capac şi fierbi 25 de minute. 

Potriveşti gustul de sare şi piper, adaugi smântâna pentru gătit, condimentezi cu coriandru şi pasezi cu un blender de mână până ce supa devine cremoasă.

O serveşti cu smântână, decorată cu pătrunjel proaspăt. 

 

Loading...