Eşti în pană de idei şi nu ştii ce să mai găteşti? Prepară o delicioasă supă cremă de morcovi cu ghimbir!

Ingredientente pentru supă cremă de morcovi şi ghimbir

2 cepe medii, tocate

2 linguri ulei

1 lingură ghimbir proaspăt, ras

1 căţel usturoi, dat prin răzătoare

750 ml apă

700 g morcovi curăţaţi şi tăiaţi

1 cartof curăţat şi tăiat cubuleţe

sare

piper

¼ linguriţă turmeric

¼ linguriţă boia ardei dulce

1 legătură pătrunjel proaspăt

Mod de preparare supă cremă de morcovi şi ghimbir

Pui ceapa la călit într-o tigaie cu ulei încins, până devine sticloasă. Adaugi ghimbirul, usturoiul şi le mai laşi pe foc 1 minut, amestecând continuu.

Într-o oală, pui apa la fiert şi după ce dă în clocot, adaugi morcovii şi cartoful. Acoperi vasul cu un capac şi laşi să fiarbă 20 de minute. Strecori şi păstrezi o cană din zeama în care au fiert legumele şi le mixezi împreună cu ajutorul unui blender, până capătă o textură cremoasă. Potriveşti gustul cu sare, piper, turmeric, boia de ardei şi serveşti cu pătrunjel proaspăt tocat.

Sursă: thepetitecook.com

Loading...