Ai aici o reţetă de supă sănătoasă şi uşoară pentru stomac, dar consistentă.

De ce ai nevoie ca să găteşti supă de conopidă:

1 spate de pui cu aripi
½ kg conopidă
2 morcovi
1 ţelină
1 ceapă
20 g orez
100 ml smântână, pentru gătit
pătrunjel.

Cum prepari supă de conopidă:

Pui carnea la fiert în apă rece şi o spumezi când e necesar. Între timp, cureţi morcovii, ţelina, ceapa şi le dai prin răzătoarea mare. Spre sfârşitul perioadei de fierbere a cărnii, adaugi legumele şi orezul. Desfaci conopida bucheţele egale şi o adaugi la supă, după ce au fiert legumele. Mai ţii câteva minute, cât să nu se înmoaie conopida.

Torni smântâna, potriveşti de sare, mai laşi un minut şi stingi focul. O serveşti presărată cu pătrunjel tăiat mărunt.

Loading...