Ne-a fost poftă şi am preparat deja cea mai bună supă de mazăre cu bacon şi crutoane. Un adevărat festin culinar poate fi meniul alcătuit cin tot felul de mâncăruri cu mazăre nouă. Noi ţi oferim mai multe reţete din care poţi să alegi.

Supă de mazăre cu bacon şi crutoane - Ingrediente

½ kg mazăre
2 linguri ulei de măsline
100 g bacon
crutoane
sare

Supă de mazăre cu bacon şi crutoane - Mod de preparare

Se curăţă mazărea, se spală şi se pune la fiert în apă cu sare. După ce s-a fiert bine, se strecoară, se păstrează apa în care a fiert şi se mixează. Piureul rezultat se diluează cu puţină apă în care a fiert mazărea şi se pune din nou pe foc, adăugându-i o lingură de ulei de măsline. Se prăjeşte baconul, tăiat cubuleţe, şi se scoate pe şerveţele de hârtie care să absoarbă surplusul de grăsime. Crutoanele se pun întâi în cuptor şi apoi se rumenesc uşor în tigaie. Supa se serveşte cu bacon, crutoane şi, după gust, cu frunzuliţe de busuioc.

Loading...