Cunoscutul bucătar şi realizator de emisiuni culinare, Jamie Oliver, ne recomandă astăzi o supă de porumb. Sfatul lui este, în cazul în care vrei să îmbogăţeşti gustul acestui preparat, să adaugi puţin peşte sau fructe de mare, după preferinţă. Dar poţi face supa ca atare, simplă, fără carne de peşte.

Supă de porumb. Reţeta lui Jamie Oliver - Ingrediente (4 porţii)

1 ţelină
1 ceapă potrivită
ulei de măsline
½ linguriţă cimbru uscat
1 lingură făină
840 ml lapte semidegresat
1 cartof potrivit, curăţat şi tăiat cubuleţe
3 cepe verzi
175 g porumb congelat sau proaspăt
pătrunjel proaspăt, tocat, după gust

Supă de porumb. Reţeta lui Jamie Oliver - Mod de preparare

Rupi toate frunzele de la ţelină şi le dai deoparte. Toci ţelina (rădăcina) şi ceapa. Încingi uleiul într-o cratiţă, la foc mediu. Adaugi ţelina (nu frunzele), ceapa şi cimbrul. Amesteci până când legumele încep să se rumenească.

Presari făină peste legume şi amesteci câteva minute. Torni laptele, adaugi cartofii şi laşi să dea în clocot, amestecând mereu, astfel încât supa nu se lipeşte de vas. Fierbi totul până când se înmoaie cartofii, dar nu trebuie să se zdrobească – aproximativ 10 minute.

Între timp, toci frunzele de ţelină şi tai ceapa verde cât mai fin. Când cartofii s-au înmuiat, adaugi porumbul, ceapa verde şi frunzele de ţelină. Laşi supa să dea din nou în clocot, apoi serveşti.

Pătrunjelul este un ingredient grozav pentru această supă, dar poţi să termini şi cu ceapă verde tocată deasupra fiecărui bol.

Timp de preparare: 25 de minute

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Supă-cremă de linte

Supă de pui. Reţeta lui Jamie Oliver

Supă de linte (regim pentru ficatul gras)

Supă rece de castraveţi. Reţeta lui Jamie Oliver

Loading...