Adori o supă delicioasă la masa de prânz? Atunci îţi propunem această reţetă de pui cu orez sălbatic. Îţi garantăm ca vei primi toate laudele!

Supă de pui cu orez sălbatic

 

Ingrediente pentru 6 porţii

 
  • 455 g coapse de pui dezosate, fără piele 
  • 1 lingură praf de usturoi
  • 1 lingură de cimbru uscat
  • 1 lingură pătrunjel uscat
  • sare, după gust
  • ardei, după gust
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 linguri de unt nesărat
  • 120 g morcov, tăiat cubuleţe 
  • 225 g ţelină, tăiată cubuleţe 
  • 150 g ceapă galbenă, tocată 
  • 225 g ciuperci, feliate 
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 150 g orez sălbatic
  • 2 L de fiertură/supă de pui (doar zeamă), împărţiţi 
  • 1 cană parmezan rasă, plus pentru ornat
  • 240 g smântână normală
  • 115 g smântână lichidă
  • 10 g pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

 
Într-un bol mare, amestecaţi coapsele de pui cu praful de usturoi, cimbru, pătrunjel uscat, sare, piper şi ulei de măsline. Se freacă până se acoperă bine.
În cuptor, la foc mediu-mare, gătiţi puiul până se rumeneşte, aproximativ 5 minute pe fiecare parte. Transferaţi puiul pe tocător timp de 5 minute, până se răceşte, apoi tocaţi-l în bucăţi mici.
În acelaşi vas, adăugaţi untul, morcovii, ţelina, ceapa, ciupercile şi usturoiul. Condimentează cu sare şi piper, amestecă şi găteşte la foc mediu până când legumele sunt moi, 5-10 minute. Scoateţi din oală şi daţi deoparte.
Adăugaţi orezul sălbatic şi 1,1 L de fiertură de pui în oală. Se aduce la fierbere, apoi se reduce flacăra, se acoperă şi se fierbe timp de 45 de minute sau până când orezul este fraged.
După ce orezul este gătit, amestecaţi parmezanul, legumele fierte, smântâna normală şi restul de fiertură de pui. Aduceţi la punctul de fierbere. Amestecaţi smântâna lichidă, pătrunjelul proaspăt şi puiul tocat.
Se serveşte cald cu mai mult parmezan. Poftă bună!
 
 
Loading...