Tort de mămăligă cu portocale

Tort de mămăligă cu portocale jpeg

Ai tot auzit că poţi găti şi deserturi delicioase din mălai fin? Încearcă această reţetă inedită de tort de mămăligă cu portocale, semnată de celebrul Jamie Oliver.

Tort de mămăligă cu portocale

Ingrediente

  • 10 portocale obişnuite sau roşii
  • 250 g miere moale (nu zaharisită)
  • 3 ouă mari 
  • 200 g migdale măcinate
  • 100 g mălai fin
  • 200 ml ulei de măsline

Prepară şi:

Focaccia reţetă keto

Mod de preparare 

Preîncălziţi cuptorul la 160ºC. Luaţi o tavă de 20 cm şi ungeţi-o cu ulei de măsline, apoi puneţi hârtie de copt şi ungeţi-o cu ulei.

Se storc 3 portocale şi se strecoară sucul (aproximativ 100 ml). Se adaugă într-o tigaie, alături de 100 g de miere şi se fierbe amestecul până se îngroaşă şi se reduce. Apoi se ia de pe foc.

Bateţi 200 ml de ulei de măsline cu restul de 150 g de miere timp de 2 minute. 

Bateţi ouăle timp de 2 minute, în timp ce turnaţi fin suc de portocale de la alte fructe. Apoi adăugaţi migdalele măcinate, mălaiul fin şi sucul de la 1 sau 2 portocale (aproximativ 50 ml).

Se toarnă în tava pregătită şi se coace timp de 40-50 de minute, sau până este auriu şi fiert. Se lasă să se răcească timp de 10 minute în tavă. Desprindeţi cu grijă.

Pentru a servi, curăţaţi portocalele rămase şi tăiaţi-le, apoi puneţi-le alături de/pe tort, răsturnând şi frumos siropul peste blat. Poftă bună!

Prepară şi:

Omletă japoneză

Sursa