Adori foccacia, dar ai prefera să nu te mai simţi atât de vinovată după ce o consumi? Avem pentru tine, azi, o reţetă keto de focaccia ce conţine mai puţine calorii şi carbs. Poţi mânca liniştită, fără grija siluetei!

Foccacia reţetă keto

 

Ingrediente pentru o bucată

 
  • 100 g mozzarella rasă
  • 1 lingura cremă de brânză
  • 1 ou mare, bătut
  • 30 g făină de migdale 
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • ½ linguriţă de oregano uscat
  • ½ linguriţă de cimbru uscat
  • 1 linguriţă rozmarin proaspăt, tocat mărunt
  • sare, după gust
  • piper, după gust

Mod de preparare

 
Într-un bol mediu, combinaţi mozzarella şi crema de brânză. Băgaţi la cuptorul cu microunde la intervale de 30 de secunde, amestecând, până când brânza este topită complet şi consistenţa este netedă, aproximativ 1 minut în total.
Lăsaţi amestecul să se răcească câteva minute, apoi adăugaţi oul, făina de migdale, usturoiul, oregano, cimbrul, rozmarinul, sarea şi piperul şi amestecaţi.
Preîncălziţi cuptorul la 180° C. Puneţi o foaie de copt pe o tavă şi puneţi amestecul pe ea.
Apăsaţi şi aplatizaţi ferm într-un strat uniform de aproximativ 1-1,5 cm grosime.
Se coace 10-15 minute, până se rumeneşte.
Serviţi după dorinţă cu sosul şi topping-urile preferate pentru a face o pizza. Poftă bună!
 
 
Loading...