Ai poftă de un desert delicios şi uşor de făcut? Această reţetă vegană de sendvis de îngheţată cu cookies e tot ce îţi trebuie pentru un răsfăţ meritat după o zi lungă la birou!

Sendviş de îngheţată cu cookies vegane

 

Ingrediente pentru 5 sendvişuri

 
  • 100 g zahăr alb
  • 165 g zahăr brun închis
  • 1 linguriţă de sare
  • 120 ml ulei de cocos rafinat, topit 
  • ¼ cană lapte de ovăz (60 ml)
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 185 g făină  
  • ½ linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 225 g chipsuri de ciocolată vegană
  • 575 g îngheţată cu vanilie vegană
  • ciocolată dark vegană, în bucăţi mici, pentru ornare
Prepară şi: Omletă japoneză

Mod de preparare

 
Într-un bol mare, amestecaţi împreună zahărul granulat, zahărul brun, sarea şi uleiul de cocos până la combinare.
Turnaţi laptele de ovăz şi vanilia până când zahărul s-a dizolvat şi compoziţia e netedă.
Cerneţi făina şi bicarbonatul de sodiu şi amestecaţi cu o spatulă, având grijă să nu se omogenizeze prea mult.
Turnaţi chipsurile de ciocolată în compoziţie. Se răceşte aluatul cel puţin 30 de minute.
Preîncălziţi cuptorul la 180° C. Puneţi o foaie de copt pe o tavă.
Folosind o lingură de îngheţată, formaţi bile din aluat la 5 cm spaţiu între fiecare cookie şi marginile tigăii, astfel încât prăjiturile să se poată răspândi uniform.
Coaceţi timp de 12-15 minute sau până când prăjiturile încep să se rumenească. Lasă cookieurile să se răcească complet.
Folosiţi un cuţit pentru a tăia îngheţata în discuri groase de 4 cm. Scoateţi ambalajul de hârtie de pe fiecare felie de îngheţată.
Ia 2 cookies răcite, pune îngheţată între ele, presând ferm.
Tăvăliţi marginile sandvişului de îngheţată în bucăţile de fulgi de ciocolată, dacă doriţi. Repetaţi cu cookieurile rămase şi îngheţata.
Mâncaţi imediat sau congelaţi timp de 20 de minute. Sandvişurile se vor păstra la congelator până la 6 luni într-un recipient etanş. Poftă bună!
 
Prepară şi: Reţete terci de ovăz
 
 
Loading...