Să înlocuim clasicul ingredient pentru supă, tăiţeii cu orzul. De asemenea, zeama de lămâie şi pătrunjelul vor aduce o aromă deosebită acestui preparat.

Ingrediente:

10 căni de apă
un piept de pui tăiat bucăţele
o ceapă medie tăiată în 4
8 căţei de usturoi(4 lăsaţi întregi, 4 tocaţi mărunt)
2 frunze de dafin
cimbru tocat
pătrunjel tocat
o jumătate de linguriţă de pudră de ardei iute
2 morcovi medii tăiaţi bucăţele
2 rădăcini de ţelină tăiate bucăţele
o linguriţă şi jumătate de sare
2 linguriţe de coajă de lămâie rasă
2 linguriţe de ulei de măsline

Mod de preparare:

Puneţi într-o cratiţă pe foc mediu, apa, puiul, ceapa, căţeii de usturoi, frunzele de dafin, cimbrul, pătrunjelul, pudra de ardei iute, morcovii şi ţelina. Se lasă pe foc o oră şi jumătate, amestecând din când în când. Fierbeţi orzul conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce este gata, turnaţi-l în oala pentru supă şi asezonaţi cu sare.

Presăraţi coajă de lămâie şi pătrunjel deasupra.

Sursa: marthastewart.com

Loading...