Această supă simplă reprezintă o mâncare sănătoasă. Conţine mult năut şi multe legume, iar aroma sa este perfectă pentru serile reci de iarnă, când ai poftă de o supă care să te încălzească.

Ingrediente

1 linguriţă ulei
75 g ceapă tocată
25 g morcovi, tăiaţi cubuleţe
50 g tije de ţelină tocate
2 căţei de usturoi, tocaţi
425 g boabe de năut (de la conservă), spălate şi scurse
800 g roşii de la conservă, zdrobite
750 ml supă de pui sau de legume
1 crenguţă rozmarin
2 foi de dafin
2 linguri busuioc verde tocat
piper negru măcinat, după gust
100 g spanac baby, proaspăt
25 g parmezan ras (plus mai mult, pentru servire)

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o oală de supă, la foc mediu. Adaugi morcovii, ţelina, ceapa, usturoiul şi le sotezi până când se înmoaie şi eliberează aroma, aproximativ 6-8 minute. Torni supa de pui sau de legume, pui roşiile, năutul, parmezanul ras şi piperul. Adaugi rozmarinul, busuiocul şi foile de dafin, acoperi oala şi fierbi la foc mic 30 de minute. Pui spanacul baby, acoperi din nou şi fierbi până se înmoaie frunzele, aproximativ 2 minute. Scoţi foile de dafin din supă şi crenguţa de rozmarin şi condimentezi, după gust, cu sare şi piper. Torni supa de roşii şi năut în boluri şi presari mai mult parmezan ras, dacă doreşti.

Sursa + foto: www.skinnytaste.com

Supă caprese – Reţeta lui Jamie Oliver

Supă de cartofi copţi

Supă de legume cu fasole

Loading...