Dacă până acum erai sceptică, ei bine, ai multe motive pentru a iubi sfecla şi pentru a o include în reţetele tale. Aceste legume au un efect benefic asupra funcţiei colonului, iar dacă ai probleme cu tranzitul, iar constipaţia nu îţi dă pace, poţi încerca puţină sfeclă roşie. Încearcă reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi, o delicioasă supă de sfeclă cu chefir.

Supă de sfeclă cu chefir - Ingrediente

2 linguri ulei de măsline
1 ceapă mare, feliată
1 lingură ulei de măsline
7 căţei de usturoi
2 sfecle roşii, fierte
240 ml apă
1 cub supă concentrată de pui
sare, după gust
piper, după gust
120 – 240 ml chefir
3 linguri chefir

Supă de sfeclă cu chefir - Mod de preparare

Încingi uleiul de măsline într-o tigaie şi adaugi ceapa, căleşti la foc mare până se rumeneşte, aproximativ 5 minute.
pasul1
Tai sfecla roşie în felii subţiri şi o adaugi în tigaia cu ceapă, căleşti alte 5 minute la foc mediu, amestecând din când în când.
pasul2

pasul3
Între timp, încingi 1 lingură de ulei într-o tigaie diferită, adaugi căţeii de usturoi şi sotezi la foc mediu – mare aproximativ 15 minute, acoperind cu un capac, până când usturoiul este bine rumenit, dar e moale când înfigi furculiţa în el.
pasul4
În timp ce usturoiul se căleşte, adaugi apa, cubul de supă concentrată şi amestecul de ceapă şi sfeclă, apoi fierbi totul la foc mic 10 minute.
pasul5
Iei tigaia de pe foc şi laşi compoziţia să se răcească aproape 10-15 minute, înainte de a adăuga totul într-un blender. După ce amestecul de sfeclă s-a răcit, transformi supa într-un piure cu ajutorul unui blender.
pasul6
Torni din nou supa în cratiţă, condimentezi cu sare şi piper după gust. O reîncălzeşti, o iei de pe foc şi abia atunci adaugi chefirul (astfel încât acesta să nu se brânzească).

Adaugi 120 ml până la 240 ml de chefir pentru a obţine gustul dorit şi consistenţa pe care vrei să o capete supa. Din nou, potriveşti gustul şi adaugi sare şi piper.
pasul7
Serveşti supa în boluri potrivite, adăugând încă o lingură de chefir în fiecare bol şi decorând după preferinţă, cu un pic de tarhon.

Sursa+foto: juliasalbum.com

Loading...