Combinaţia de paste cu dovlecel, cu pancetta şi cu sos alb este delicioasă. Prepară şi tu această reţetă savuroasă şi sănătoasă în 4 paşi simpli

Ingrediente

● 500 g tagliatelle

● 200 g pancetta

● 1 dovlecel

● 1 ceapă

● 1 căţel usturoi

● 1 lingură ule

i ● 100 ml smântână pentru gătit

● 50 ml vin alb sec

● 100 g parmezan ras

● sare ● piper

 
Mod de preparare:
 
Speli şi usuci dovlecelul, apoi îl tai fâşiuţe cu cuţitul econom.
 
Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj şi le laşi la scurs. Încingi uleiul, căleşti ceapa tăiată julien şi usturoiul mărunţit. Când ceapa devine translucidă, adaugi pancetta tăiată. Amesteci, laşi câteva minute, torni vinul şi potriveşti gustul de sare şi piper.
 
Ţii pe foc până se evaporă alcoolul, torni smântâna şi laşi la fiert, amestecând din când în când, până se îngroaşă sosul.
 
Adaugi fâşiuţele de dovlecel, parmezanul şi amesteci să se combine aromele, apoi dai deoparte. Răstorni pastele şi serveşti. 
 

Poftă bună!

 

 
Loading...